Европейската комисия представи плана REPowerEU — нейния отговор на затрудненията и смущенията

...
Европейската комисия представи плана REPowerEU — нейния отговор на затрудненията и смущенията
Коментари Харесай

ЕК представи плана REPowerEU за бързо намаляване на зависимостта от руските изкопаеми горива

Европейската комисия показа плана REPowerEU — нейния отговор на усложненията и разстройствата на международния енергиен пазар, породени от съветската инвазия в Украйна, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5388
Реорганизирането на европейската енергийна система е наложително по две аргументи: първо, с цел да се приключи зависимостта на Европейски Съюз от съветските изкопаеми горива, които биват употребявани като икономическо и политическо оръжие и костват на европейските данъкоплатци близо 100 милиарда евро годишно и, второ, за да се преодолее рецесията, подбудена от изменението на климата. Действайки като обединен Съюз, Европа може гладко, само че и по-бързо да прекрати зависимостта си от съветските изкопаеми горива. 85 % от европейците са на мнение, че Европейски Съюз би трябвало допустимо най-скоро да понижи зависимостта си от съветския газ и петрол, с цел да поддържа Украйна. 

Мерките в проекта REPowerEU могат да удовлетворят тази упоритост чрез икономии на сила, диверсификация на енергийните доставки и ускорено стартиране в приложимост на сила от възобновими източници, която да размени изкопаемите горива в домовете, индустрията и производството на електрическа енергия. Заедно с REPowerEU Plan, Комисията продължава и работата си за справяне с високите цени на силата, като представя краткосрочни незабавни мерки и разновидности за дълготрайни подобрения на енергийните пазари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР